Onderscheidende leider

Onderscheidende leider?

Het bestuur van de organisatie van Jehovah's Getuigen is in handen van een groep mannen die zichzelf 'het Besturende Lichaam' noemt.

Is dit Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen zo'n onderscheidende leider?

Jehovah's Getuigen zullen deze vraag met 'Neen!' beantwoorden en zeggen dat slecht Jezus Christus hun leider is. Dit veronderstelt op zijn minst een mate van communicatie met deze veronderstelde leider. Jehovah's Getuigen worden mytisch als het gaat over hoe dit Besturende Lichaam zijn instructies van Jezus Christus en van God ontvangt. Maar, dit is hoe het hen werd onderwezen, en dit is precies wat zij herhalen.

Ex-Getuigen herkennen in deze uitspraak vaak een fragment uit  The Wizard of Oz. Hoe imposant The Wizard of Oz in de film ook lijkt te zijn, door een samenloop van omstandigheden gaat 'het gordijn' soms open en wordt duidelijk wie wat is. 

Laat ons samen het gordijn van leiderschap bij Jehovah's Getuigen openen en zien wie er werkelijk de leiding in handen heeft. We nemen u graag mee op een reis door de tijd en de instructies die Jehovah's Getuigen wereldwijd gepresenteerd kregen. Deze voorbeelden kunnen aantonen dat niet 'de Bijbel', niet God, niet Jezus Christus, de gids is in het leven van Jehovah's Getuigen, doch de geschriften van het Besturende Lichaam die ingekleurd worden met Bijbelpassages die te pas en te onpas uit de context worden gerukt. 

De claim dat het Besturende Lichaam het tijdschrift De Wachttoren gebruikt als Gods hedendaags communicatiekanaal met zijn dienstknechten op aarde is een claim die we kunnen aanduiden als DE CENTRALE LEUGEN van deze organisatie. 

Kijk voor uzelf eens met welk gemak dit 'Besturende Lichaam' strikte regels, met een diepe impact op het leven van hun leden, met alle gemak herschrijven: